Zwack Sándor interjú

Nem lázadtam, mert a szüleim megadták a választás lehetőségét, senki sem erőltetett rám semmit. Természetesen én is voltam fiatal, gyerekként én is álmodoztam arról, hogy tűzoltó, autóversenyző, mozdonyvezető leszek. Az egyetemen politológia és nemzetközi kapcsolatok szakon végeztem, mert akkoriban ez vonzott. De én választottam azt az utat, hogy édesapám mellett, a családi vállalkozásban dolgozzak. Jól döntöttem, ma már nem is tudnám máshol elképzelni az életemet.

Das ist ein Unicum! – kiáltott fel II. Habsburg József császár, amikor ősöm, dr. Zwack megkóstoltatta vele a kizárólag őfelsége gyomorbántalmaira összeállított gyomorkeserűt. Így kezdődött az Unicum több mint 220 éves legendája, amelyet a Zwack család hatodik generációjaként örömmel és teljes odaadással folytatok, építek tovább.

Az Unicum titok – nemcsak nevében, hanem összetételében, előállítási folyamatait tekintve is egyedi ital. Változatlanul ugyanaz a recept alapján, ugyanazon a magas színvonalon állítjuk elő, mint ahogy a ma már világhírű ital első cseppjei is készültek.

Szerelem volt első kortyra! A barackpálinkát több mint 10 éve kóstoltam először. Már a pálinka illata is számtalan kellemes gyermekkori emléket idézett fel bennem. Amikor szembesültem azzal, hogy a pálinka milyen hátrányos helyzetben volt akkoriban az italpiacon, eldöntöttem, hogy helyreállítom megtépázott presztízsét. Munkatársaimmal együtt elkezdtük a pálinkát népszerűsíteni, egyedi, különleges csomagolásban juttattuk el a vendéglátóhelyekre, saját tervezésű poharakat is adtunk mellé. Az volt a cél, hogy kiemeljük a többi ital közül, felhívjuk rá a figyelmet. Tíz év tudatos munka után büszkén mondhatom el, hogy sikerrel jártunk, a pálinka ma már egyre népszerűbb ital.

Feltámasztottunk egy hagyományt – ezúttal is a Zwack Unicumra jellemző innovatív módon. Mi azt valljuk, hogy az igazi múltbéli értékek, a hagyományok a mai modern világban is jelen vannak, csak kicsit jobban a felszín alá kell tekinteni. A Zwack Maximilian Tokaji különlegesség magában hordozza ezeket az egyedi értékeket, ezért is élesztettük újjá. Az ital lelkét a világhírű tokaj-hegyaljai furmint szőlőből készült borpárlat adja, melyet zöld dióval és az egyik legjellegzetesebb magyar fa, a hárs virágának semmihez nem hasonlítható esszenciájával ízesítjük. A szakértő kezek által készített italt tölgyfa hordóban érleljük, majd egyedi tervezésű, a múltat és a jelent ötvöző palackba kerül. Ilyen egy régi-új márka újjáélesztése Zwack-módra.

Folyamatosan kísérletezünk új ízekkel. A fogyasztók változó igényeinek meg kell felelni. Mindenki tudja, hogy a mi sikertermékünk az Unicum, de nem alapozhatunk csak erre. A Zwack kínálatát színesíti néhány olyan termék, amelyek valódi különlegességnek számítanak a maguk nemében, és exkluzivitásukat tovább növeli, hogy minden évben korlátozott mennyiség készül belőlük.

Szerencsére a fiatalabb generáció igényli a tudást, az oktatást, és ezt a feladatot mi örömmel vállaljuk fel. Van mentorprogramunk, amely iránt nagy az érdeklődés, és a felelős alkoholfogyasztás elkötelezettjeiként igyekszünk megszólítani a fiatalokat is.

Attól függ, milyen kedvem van, milyen társaságban vagyok. Étkezések bevezetőjeként pálinka, lezárásként pedig Unicum – de mindenből csak mértékkel fogyasztok. Zwack minőséget, csak mértékkel – nemcsak hirdetjük, hanem be is tartjuk.

Stresszlevezetésként amatőr szinten, szigorúan edző irányítása alatt bokszolok, és van egy baráti társaságom, akikkel rendszeresen eljárok focizni. Amikor csak tehetem, utazom a családommal, és olyankor több száz fotót készítek.

Hogy foglalt-e a szívem? Igen, kérdezték már, nos, köszönöm szépen, boldog családi életet élek! Portugál származású feleségemmel két gyönyörű gyermekünk van. Az Unicumot pedig szerencsére a feleségem is nagyon kedveli…

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Comments are closed